Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Παιγνιδια/3

ΕμΜονές
Πριν απο οτιδηποτε, να πω οτι ολες οι εμμονες που θα αναφερθουν παρακατω εχουν σχεση με μενα προσωπικα και με κανεναν αλλον.Επισης οτι πιστευω οτι κανενας μα κανενας- εκτος απο μενα που τις κουβαλαω ,επειδη θελω να τις κουβαλαω -φταιει γι αυτες.
Οι εμμονες μου ειναι ψυχαναγκασμοι που θελω να διατηρω στη ζωη μου για να κανω εντυπωση στον εαυτο μου ΚΑΙ κατ επεκτασιν και ιεροκρυφιως εως και ολοφανερα και στους αλλους ,τους ελαχιστους πια που συναναστρεφομαι στενα στην ζωη μου.
Μπαινοντας στα 50 πριν 3 χρονια αρχισα να τις εντοπιζω καθοριστικα κι ελπιζω να τις εξαφανισω δια παντος ,γιατι θελω να μπω στα 60 -Θεου θελοντος και καιρου επιτρεποντος- απαλλαγμενη και ελαφρια οσο γινεται περισσοτερο.

Ξερω οτι ειναι πολυ χαριτωμενο το προσωπικο παιγνιδι του καθενος με τις εμμονες του .Οι ανθρωποι που παιζουν αυτο το παιγνιδι διατηρουν γυρω τους μια κρουστα που τους κανει ιδιαιτερους,ενδιαφεροντες,αξιαγαπητους ,ξεχωριστης προσωπικοτητας,ελκυστικους,μυστηριωδεις,απλησιαστους και γι αυτο γοητευτικους .

Αλλα επειδη ταυτοχρονα πιστευω οτι ειναι πολυ εγωπαθητικο και ακρως πολυτελες ΠΑΙΓΝΙΔΙ (με την εννοια οτι αν ειχα να σκαβω απ το χαραμα μεχρι την δυση του ηλιου η αν ημουν καθηλωμενη σε κανενα κρεββατι νοσοκομειου η ακομη ακομη αν ειχα να μεγαλωνω μεσα στη φτωχεια 5-6 παιδια)κολοκυθια τουμπανα εμμονες θα ειχα,γι αυτο λοιπον καθως και για την «εξαιρετικη τυφλωση που δημιουργουν» οι εγωπαθειες μου σε μενα την ιδια, γι αυτο ειμαι θυμωμενη που ακομη τις κουβαλαω σαν βαριδια στη ζωη μου.

Δεν θελω να τις συγκαλυπτω με χαριτωμενιές,πραγμα που εκανα κατα κορον επι πολλα χρονια κι ουτε να ασχολουμαι αλλο μ αυτες .

Θελω ν αφησω τον κορμο μου ακαλυπτο απο παρασιτικους κισσους και διακοσμητικα στοιχεία ,θελω να δω πως ειμαι επιτελους μπας κι ανακαλυψω και τιποτα καινουργιο σε μενα.

Με βαρεθηκα με λιγα λογια.

Ας τις εκθεσω λοιπον χαμογελοντας για να μην βαρυνει αλλο το κλιμα μεσα μου :

Γεωμετρικη τακτοποιηση.

Ολα τα αντικειμενα γυρω μου ειναι σχηματα που θελω να εχουν την δικη μου προσωπικη ταξη .Το τασακι ας πουμε και η μολυβοθηκη διπλα διπλα ,σε καθορισμενη αποσταση το ενα απο το αλλο.Οι κουρτινες πρεπει ναναι κλειστες και οι πτυχωσεις τους σωστα διανεμημενες.Οχι αλλου πολλες κι αλλου λιγες.

Απολυτη προτεραιοτητα εργασιας.

Δεν μαγειρευω ποτε αν ο νεροχυτης και οι παγκοι της κουζινας δεν ειναι απολυτα καθαροι και τακτοποιημενοι.Οταν στεγνωσουν τα ρουχα πρεπει να σιδερωθουν ,αλλιως αλλο πλυντηριο δεν μπαινει με τιποτα.Αν δεν τακτοποιησω τον γραφειο του εργαστηριου μου δεν μπορω να περασω ουτε μια χαντρα.

Απολυτη εμμονη στην τακτοποιηση των οικονομικων εκκρεμοτητων.

Πρωτα θα πληρωθουν ολοι οι λογαριασμοι του σπιτιου,μετα θα εξασφαλιστουν τα τρεχοντα εξοδα φαγητου ,παιδιων κλπ και μετα αν περισσεψουν χρηματα θα καλυφθουν και οι προσωπικες αναγκες.

Δεν μπορω τα εντονα σκληρα χρωματα.Π Ο Υ Θ Ε Ν Α.Ενα εντονο πορτοκαλι χρωμα ας πουμε, δεν ξερω πως να το τοποθετησω μεσα στην φαντασια μου.

Εμμονη απεχθειας μεχρι αηδιας σε οτι ειναι "ψευτικο" και "φτηνο" ...υλικα η αϋλα,εμψυχα η αψυχα.

Eμμονη σε δυο ζευγαρια παντοφλες .Ενα ξωφτερνο κι ενα κανονικο.

Εμμονη στην διαδικασια του καφε μου.Θελω να τον φτιαχνω μονη μου.

Εμμονη με το καπνισμα.Θελω να καπνιζω παντα και παντου εκτος απο τον χωρο που θα κοιμηθω.

Εμμονη με τις αντικες .Εχω κολλημα με ολα τα παλια πραγματα ,απο εργαλεια ,μεχρι δαχτυληθρες.Απο επιπλα μεχρι ρουχα.Συμπαθω μονον το στυλ μινιμαλ στα μοντερνα πραγματα.

Δεν μπορω να σκεφτω αλλες ...αυτη τη στιγμη τουλαχιστον.

Υπαρχουν σιγουρα και μπορει ναναι και πολυ βαθεια κρυμμενες.Θα τις ανακαλυψω ομως που θα μου πανε?Γιατι με τα κουκου- τζα που μου παιζει ο εαυτος μου εχω την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εμμονη.

Δεν αναφερα καθολου πραγματα που εχουν σχεση με τους αλλους γιατι πιστευω οτι αυτα δεν ανηκουν στη σφαιρα των εμμονων μου αλλα των εμμονων των αλλων.

Οποτε ουτε με αφορουν αλλα ουτε και με εκνευριζουν .Ειμαι της αποψης οτι πρεπει να λυνουμε πρωτα τους δικους μας κομπους και μετα να μιλαμε η να εκνευριζομαστε με τους αλλους.

Στο παιγνιδι αυτο με καλεσαν να παιξω πολλοι.Ουτε μπορω να θυμηθω ποσοι και ποιοι. Γι αυτο θα αποφυγω να αναφερω ονοματα .Τους ευχαριστω πολυ ολους. Σ ΄οσους αρεσει μπορουν να παιξουν.

Οποιος θελει πιο επιστημονικη ματια στο κεφαλαιο εμμονες, μπορει να δει εδω:εμμονες

50 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Faraona μου ντρέπομαι να σου πω οτι το μόνο κοινό με τις εμμονές σου είναι το θέμα των λογαριασμών και η εμμονή με την πρωταρχική τακτοποίηση τους.Συνήθως εμείς οι ..καλλιτέχνες είμαστε τσαπατσόύληδες, το γραφείο μου είναι συνεχώς ακατάστατο,όταν μου το σιάζουν αναστατώνομαι γιατί χάνω τα αντικείμενα μου.

faraona είπε...

Axτιδα κοριτσι μου γιατι ντρεπεσαι?
Εσυ μια χαρα εισαι,εγω εχω τις εμμονες.Υστερα στα πραγματα του ο καθενας οπως βολευεται.Ετσι σαν εσενα ειναι ο αντρας μου.Αμα του πειραξεις την ακαταστασια του δεν βρισκει τιποτε μετα.

Πολλα φιλια

lemon είπε...

Πωπω, πόσο με προβλημάτισες με την ανάλυσή σου...
Πρώτα πρώτα, στις δικές σου εμμονές λες "θέλω", εγώ λέω "δεν μπορώ αν/αν δεν"...
Ύστερα, εγώ δεν τις βλέπω σαν περικοκλάδες που μου κρύβουν τον εαυτό μου, μα σαν σπατάλη χρόνου (και σκέψης) που δε μ αφήνουν να χαρώ τη ζωή (και τον διπλανό μου)... Α, οπότε σαν βαρίδια, ναι, εδώ νιώθουμε το ίδιο!

Όχι, δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, απλά βλέπω-με θαυμασμό, πως ένα θέμα που μοιάζει σαν παιχνίδι μπορεί να είναι τροφή για σκέψη, κι επίσης να έχει τόσες διαφορετικές πλευρές να το δει κανείς..!

faraona είπε...

Λεμον μου
ειμαι σε θεση να λεω "θελω" κι εξηγω γιατι.Γιατι βαρεθηκα τον εαυτο μου μ ολα αυτα τα βαριδια.Καποτε τα διακοσμουσα καταλληλως και επαιζα κρυφτουλι μαζι τους γελοντας ,αλλα δεν με παιρνει αλλο πια...Με κουρασαν ολες αυτες οι τζιριτζάντζουλες και λεω να παω για αλλα ...ποιος ξερει τι θα ειναι τα αλλα?
ΟΥΔΕΙΣ.
Μπορει και χειροτερα μπορει και καλυτερα.
Στο δρομο ειμαι ακομη...
Φιλια πολλα

μαριάννα είπε...

Φαραονάκι να δώσεις τα θερμά μου συγχαρητήρια στον σύζυγό σου! Να του πεις ότι του βγάζω το καπέλο! Ήξερε να διαλέξει γυναίκα! Καλλιτέχνις και νοικοκυρά, είναι ο συνδυασμός που σκοτώνει! :) Το άψογον!
Το πόσο το καμαρώνω δε λέγεται. Γιατί εγώ είμαι τελειομανής μεν, όταν κάνω κάτι θα είναι άψογο, αλλά θα το κάνω αποκλειστικά όταν γουστάρω, εκτός κι αν περιμένω κόσμο, οπότε εκ των πραγμάτων...

Καλό βράδυ! Φιλάκια!

faraona είπε...

Μαριανα μου
θα του τα δωσω η μαλλον θα του πω να περασει απο δω να τα δει μονος του.
Πολυ καλα κανεις ...
Μονο οταν γουσταρεις?Μια χαρα σε βρισκω φιλεναδα.Εσυ εισαι η αψογη.

Καλα να ειμαστε μονο κι εχει ο Θεος...
φιλια πολλα.

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Το να μπορείς να αντικρίζεις την αλήθεια στα μάτια, όταν πρόκειται για την δική σου αλήθεια, είναι δείγμα εξοικείωσης με τον εαυτό σου.
Το να μπορείς να δηλώνεις δημόσια την αλήθεια σου, χωρίς να την ντύνεις, ούτε καν με μια αραιή δαντέλα, είναι δείγμα ελευθερίας.

Εμμονές με την τακτοποίηση του χώρου έχω κι εγώ, σε σημείο να με θεωρούν σπαστική. Αλλά δεν μπορώ να δουλέψω αν δεν είναι γύρω μου τακτοποιημένα τα πράγματα. Εχω την αίσθηση ότι έτσι ρέει η ενέργεια πιο ελεύθερα. Το περίεργο όμως είναι ότι αισθάνομαι άβολα όταν πάω σε ένα χώρο τακτοποιημένο ως επισκέπτης. Με κάνει να αισθάνομαι πιο άνετα η ακαταστασία...
Για το πλυντήριο δε θα συμφωνήσω. Τα ασιδέρωτά μου είναι ο μόνιμος βραχνάς μου...

Φιλιά πολύ γλυκειάς καληνύχτας...
Και να μη ξεχάσω να στο ξαναπώ: γράφεις υπέροχα...

faraona είπε...

κοκκινη ομπρελα μου
εχεις ολο τον χρονο μπροστα σου... να εχεις οσες εμμονες γουσταρεις.
Καλα κανεις και με τα ασιδερωτα σου...αυτο ελλειπε να αγχωνεσαι.

Κι εχεις απολυτο δικιο γι αυτο που λες με τους ακαταστατους χωρους...αποπνεουν μια μεγαλυτερη ευκολια εξοικιωσης στους επισκεπτες.Να μην ειναι πολυυυυυ ακαταστατοι μονο....χιχι !νατην η εμμονη μου.


φιλια
εισαι πολυ απαλο αγγιγμα τα βραδια.
σ ευχαριστω που ερχεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Ωχ τέλεια τα είπες. Και σιγά τις εμμονές. Μια χαρά σπαστικές εμμονές έχεις, πολλές τις έχουμε ίδιες, γι αυτό το λέω στττττ :Ρ

Πάντως είναι όμορφο να ψάχνεις τον εαυτό σου και να τον ξεγυμνώνεις ξεδιάντροπα, γίνεσαι καλύτερος και ανάλαφρος

Σε φιλώ

sombraluz είπε...

Α παπά! Και δε σου φαινότανε... Ευτυχής ο μετρ. Να τον χαίρεσαι.Έχω και προσκλησούλα.

faraona είπε...

Freedula
εντυπωση μου ειναι οτι δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο που ναχει να κανει ο ανθωπος σ αυτη τη ζωη.Τα υπολοιπα επονται.
Μαλλον χωρις φοβο και παθος θελεις να πεις απ οτι καταλαβαινω ,γιατι το "ξεδιαντροπος" το χρησιμοποιουμε γι αυτους που δεν εχουν ηθος ,τσιπα που λεμε.
Κι απ αυτο-θελω να πιστευω- με φυλαει ο Θεος αλλα κι εγω.


Φιλια πολλα

faraona είπε...

Sobraluz
Ωστε δεν μου φαινοτανε.Μα ποιο απ ολα? Ολα?
Τελος παντων.
Ηρθα για καλημερα και σου ειπα για το παιγνιδακι που μου προτεινεις.
Σ ευχαριστω και παλι.

"ζαχαρούλα.." είπε...

..αυτή την εμμονή με την απόλυτη τακτοποίηση.., την έχω κι εγώ σε πολύ μεγάλο βαθμό!!!

καλημέρα καλή μου!!

faraona είπε...

Ζαχαρουλα η εμμονη της τακτοποιησης εμφανιζεται σε μας τις γυναικες με συντριπτικη πλειοψηφια.


Καλημερα και σενα .

Σπύρος είπε...

Καλημέρα Φαραονάκι, αν επιτρέπεται πόσο καπνίζεις...ελλατωσε το λιγουλάκι ρε παιδάκι μου. Θα ήθελα να σε δώ πως αντιδράς αν πάει κάποιος άλλος να σου κάνει καφέ...χαχα..

faraona είπε...

Σπυρο ευχαριστω πολυ που νοιαζεσαι και σταματα τα 'επιτρεπεται' γιατι θα θυμωσω.
Καπνιζω αρκετα...μμμμ να το ελλατωσω?ΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!Αν παει 10Ε το πακετο αναγκαστικα .Μονο ετσι.
Οσο για τον καφε?
Αν παει καποιος να μου κανει καφε τον αφηνω φυσικα να μου τον κανει.Αλλα η πρωτη γουλια ειναι σαν να πινω κονιο.

patsiouri είπε...

Δε μπορείς να φανταστείς σε πόσα συμπίπτουμε! (η μπορείς???).
Χτες παρεμπιπτόντως τσακωνόμουν κάπου για τις υπερβολικές απαγορεύσεις τσιγάρου που πρόκειται να ισχύσουν...λοιπόν, εγώ θα το κόψω όταν όλοι οι υπόλοιποι σταματήσουν να ουρλιάζουν στο κινητό δίπλα στη μούρη μου και να με αναγκάζουν να τρώω στη μάπα την ακτινοβολία τους, σιχαίνομαι το κινητό!!

faraona είπε...

Πατσιουρι μου
Εμ !το λεει κι ο λαός.
"Αν δεν ταιριαζαμε δεν θα συμπεθεριαζαμε."

φιλια πολλα

ZouZouna είπε...

Eγώ πάλι δεν τα λέω εμμονές. Λέω "είμαι εγώ" και καθορίζω τον εαυτό μου. Πάει και τελέιωσε. και σ' όποιον αρέσω! Κι εσύ να χαίρεσαι. Αυτή είσαι !! Μάκια κερασένια

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Καλημέρα! :)) :)) Αλήθεια στο λέω, δεν θα με ανεχόσουν ούτε ώρα, αν έβλεπες τις δικές μου συνήθειες! :))

sombraluz είπε...

Σε θεωρώ φύση καλλιτεχνική και κατά συνέπεια όχι τόσο αυτο-πειθαρχημένη. Αλλά φαίνεται αυτό ότι είναι μια ακόμη στερεοτυπική αντίληψη, κατά πως έγραφε και ο Πετεφρής τις προάλλες.

dromaki είπε...

Οταν έρθεις σπίτι μου τον καφέ θα τον κάνεις μόνη σου,να τον ευχαριστηθείς.
Και κοίτα μη ξεχάσεις τις παντόφλες σου κακομοίρα μου...
Αντε γιατί εγώ θέλω να περάσουμε καλά!!!Ακου εκεί κώνιο...:)P

faraona είπε...

Ε ναι γλυκεια μου κερασοζουζουνα μου!
"Αυτη ειμαι" σημαινει μια χαρα ειμαι ετσι οπως ειμαι,κι ας εχω και 2000 εμμονες ,αυτο το καταλαβαινω.
Αλλα εγω αρχισα και δεν αισθανομαι καλα με τις δικες μου τον τελευταιο καιρο και γι αυτο θα με αλλαξω.
Ε!και φυσικα δεν ειμαι και σε καταθλιψη που εχω οσα εχω, απλα εχουν αρχισει λιγο να με ενοχλουν.

μακια και σε σενα κερασενια μου

Despoina Chatzipavlidou είπε...

τις εμμονές σου τις διάβασα με χαμόγελο
την εισαγωγή την θαύμασα
καθώς βρήκαν έκφραση αυτά που σκεφτόμουν διαβάζοντας για το παιγχνίδι
ο ναρκισισμός και ο θυμός για τον εαυτό ίσως να πηγάζουν από το ίδιο σημείο... πέρνουμε πολύ στα σοβαρά τους εαυτούς μας...
έχουμε αξία στο ανθρώπινο μέτρο μας,
όπως έχουν την δικιά τους αξίες οι δαχτυλήθρες (τι αγαπημένη λέξη !) οι χάντρες, οι παντόφλες μας... οι λογαριασμοί και το τασάκι
:)

faraona είπε...

Νικο μου θα σε ανεχομουν νομιζω γιατι οι εμμονες των αλλων ασκουν και σε μενα την ιδια γοητεια που ασκουν οι δικες μου στους αλλους.
Ειμαι πολυ ασκημενη σ αυτο γιατι εχω διατριβη στα "αυτιστικα ατομα".
Εχεις δει την ταινια "καλυτερα δεν γινεται"με τον Τζακ Νικολσον?
Αν την εχεις δει βαλε την συμπεριφορα του Νικολσον επι χιλια ,και θα καταλαβεις.
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!ας ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ...Ο ΕΝ ΛΟΓΩ.

αντε κι εχει και γενεθλια αυριο ο χρυσος μου!

φιλια πολλα

faraona είπε...

Sobraluz μου
Ε ναι λεει ποτε ποτε και κανενα σωστο ο εν λογω ανθρωπος ,καλη του ωρα.
Χιχι!!!
φιλακι

faraona είπε...

Dromaki μου
Μαρακι μου
Ακου ενα κολπο που εκανα και γλυτωσα νομιζω δια παντος απο το κωνιο.
Πινω ολους τους κφεδες ,ολων των ειδων με μεγαλη ευχαριστηση.Ομως το καθε ειδος με διαφορετικο τροπο.Ας πουμε το esspresaki το πινω makiato δηλ με λιιιγο γαλα.Αν ομως μπει μια σταγονα παραπανω γαλα δεν τον πινω.
Εκατσα λοιπον και διαλεξα τον καφε που πινω με την ευκολοτερη συνταγη.Ειναι ο σκετος βαρυς ελληνικος.Οποτε πινω παντου τετοιο και τελειωσε.Σωστα?Ε !προκειμενου να ειμαι στα ουφ και ουφ! βρισκω πρακτικες λυσεις.
Και για τις παντοφλες βρικα αλλα δεν σου λεω τι!Θα τις δεις οταν ερθω.


Πολλα φιλια

faraona είπε...

desapoin3ison4 μου
χαιρομαι που εισαι εδω.
Ναι τωρα βρικες τον ανθρωπο που λενε!Δεν παιρνω καθολου στα σοβαρα τον εαυτο μου γι αυτο θελω να απαλλαγω κι απο ολα οσα κουβαλαω.
Ισα ισα που πιστευω οτι μεγαλυτερο παρασιτο πανω στην γη δεν υπαρχει αλλο πιο μεγαλο απο εμας.

πολλα φιλια.

Αλεξάνδρα είπε...

Με το καλό να ξεφορτώσεις τον εαυτό σου απ΄ότι σε βαραίνει.
Τα άλλα, μπορείς να τα κρατήσεις.

Είχα εμμονές πολλές και παρόμοιες κι εγω.

Απ΄την στιγμή όμως που ο χρόνος στένευε, οι εμμονές πήραν τα μπογαλάκια τους και έφυγαν.

Πολλές φορές χαμογελάω με τον εαυτό μου που ήθελε, και το έκανε, να βάζει τα πάντα σε τάξη. Τώρα πια φτάνω μέχρι και να απολαμβάνω τον χαμό που δημιουργούν τα παιδιά...

Φιλιά

Roadartist είπε...

Καλησπέρα Φαραόνα..
Οσο και να το προσπαθώ να τα συμμαζεύω όλα..πάλι μετά απο λίγο τα αποδιοργανώνω! Μη ρωτάς πως το καταφέρνω αυτό..
Νομίζω οτι είναι καλό να θες να φτιάχνεις το καφέ μόνη σου πάντως! Εχεις εναν αξιοζήλευτο αυτοέλεγχο..

Φιλιά,
καλό απόγευμα.

faraona είπε...

Αλεξανδρα μου
το ευχομαι κι εγω και σε ευχαριστω.
Η πλακα ειναι ξερεις ποια?Οτι δεν πολυσυμπαθω τους αντρες που ειναι οπως εγω αλλα αντιθετα και τις γυναικεςπου ειναι ακαταστατες.Φυσικα στα πλαισια του φυσιολογικου παντα κι επειδη ειμαι κι ανθρωπος των προτεραιοτητων θα δω πρωτα αν με χαλαει σε καποιον ο χαρακτηρας του και μετα η ακαταστασια του.
Σε χαιρομαι που χαλαρωσες και τωρα χαιρεσαι με τα παιδια σου.Γιατι παιδια ειναι ...ε! ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ...μμμμμμμ!!!!εμενα να τα λες αυτα να τρελλαινομαι.ΧΑΧΑΧΑ!!!
να δω τι θα κανω με τα εγγονια μου...οταν προκειψουν με ο καλο.
Απο τωρα με δουλευουν ολοι...


φιλια πολλα.

faraona είπε...

Θρυαλλιδα μου
αυτοελεγχο το λες εσυ ε?
εχω αρχισει να κουραζομαι λιγο μ αυτον το "αυτοελεγχο".
Ειμαι σε μεταβατικο σταδιο παντως.
Για να δω τι θα μου προκειψει.


πολλα φιλια

ILive2LoveMe είπε...

Καλό απόγευμα γλυκιά μου Faraona, κοινές εμμονές έχουμε και μαζί... όπως καταλαβαίνεις, χώρου, τσιγάρου,και πολλές άλλες. Θέλω να κάνω αυτό που θέλω τέλος πάντων όπως το θέλω όταν θέλω, αλλά η εμμονή... εμμονή!Ούτε τα τσιγάρα με το τασάκι δίπλα στον λαπτοπ δεν ακουμπάω αν δεν είναι "γυαλί" το τραπέζι. Με βαριέμαι επίσης πολλές φορές. Αλλά δεν πειράζει. Οι εμμονές μου φτάνουν μέχρι και στον τρόπο που τοποθετώ τα κουταλομαχαιροπήρουνα (μεγάλη λέξη ε?) στην κουζίνα και όχι μόνο! χαχαχα ναι ναι και χειρότερα!
Πάντως οφείλω να ομολογήσω, πως όταν με το καλό γίνεις γιαγιά , έχεις πολύ πολύ αγάπη να δώσεις σε αυτά τα πλασματάκια , και να τα μάθεις τόσα πολλά πράγματα! Μακάρι να πάρουν και καλλιτεχνική φλέβα!
Με την ευκαιρία, μου φτιάχνουν ωραίο φραπέ στο Λιστόν (πόσο το πεθύμησα!) γιατί κι εγώ είμαι "περίεργη" με τον καφέ μου, και ειδικά τον 1ο της ημέρας, αν και ευτυχώς τον φτιάχνω εγώ.
Πάλι μιλάω πολύ το ξέρω... Να είσαι καλά γλυκιά μου, και χμμ ίσως αν αγαπούσαμε λίγο τις εμμονές μας να τις αλλάζαμε έστω και ελάχιστα , δεν ξέρω.
Αγαπιόμαστε γι αυτό που είμαστε. Και το ξέρεις αυτό. Πολλά πολλά φιλιά και μια ζεστή αγκαλιά.

marianaonice είπε...

Τώρα τι να πω εγώ!! Την ίδια αρρώστια ακριβώς έχουμε φίλη μου!!
Μόνο το τσιγάρο απέφυγα! Όλα τ΄ άλλα ακριβώς ολόϊδια τα κάνω και εγώ!! Η κόρη μου και ο άνδρας μου με λένε τρελλή και εγώ τους λέω γύφτους που και σε στάβλο θα ζούσαν!! Όμως το δίκιο το έχω εγώ το ξέρω!!!!! Θα διαβάσω με προσοχή τα σχετικά για την ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση να δω μήπως βρω τη γιατριά μου!!
Τα φιλιά μου και θα το γιορτάσουμε στα γενέθλιά σου!

Alkmini είπε...

φαραονιτσα μου, 1χαρα μην σου πω και 2χαρες σε βρισκω. αν εσενα οι εμμονες σου δεν σου κανουν κακο, καλως τις εχεις!
καποιος ψυχολογος εχει πει οτι αυτοι που δεν μπορουν να βαλουν μια ταξη μεσα τους προσπαθουν να εχουν απολυτη ταξη στα εξω... τωρα αυτο το ειπε ο ψυχολογος. δεν ξερω αν ισχυει...
φιλακια πολλα καιαυριο να χαιρεσαι τον χρυσουλη σου :)

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Ο Θεός έχει πολύ χιούμορ...

Με αυτές τις εμμονές σου χάρισε το αντίδοτο. Τον Πετεφρή!

Εξοχα;-))))

faraona είπε...

ILive2LoveMe
κοιτα ειπα να μην μπω σε λεπτομερειες οσον αφορα την ταξη κι αυτο γιατι επρεπε να γραφω ισα με δυο μηνες...Τι να πρωτοαγαπησω δηλαδη...
Μακαρι οταν ερθουν εγγονια να γινω η πιο χαβαλετζου γιαγια επι της γης.
Σευχαριστω Τζενη μου.

faraona είπε...

Μαριανα μου σε καταλαβαινω απολυτα!!!
Αλλα ελα που η αλλη πλευρα του φεγγαριου με ελκυει πολυ!!!
Ιδιαιτερα στους αντρες.Αν δω αντρα
τακτικο και μετρημενο φευγω κατ ευθειαν...
Ασε δεν βρισκεις ακρη ευκολα μ ολα αυτα τα μεσα μας.

φιλια γλυκια μου.

faraona είπε...

Aliki μου
μου φαινεται εχει καποιο δικιο ο ψυχολογος.
Ξερω κι εγω?
Σ ευχαριστω πολυ για τις ευχες νασαι καλα.
πολλα φιλια

faraona είπε...

Χοιροβοσκε μου
ο Θεος μου τον χαρισε ,αφου εγω πρωτα ελιωσα καμμια 500 ζευγαρια παπουτσια για να τον βρω.
Οχι τον Θεο φυσικα.
Ε! φυσικα στο τελος με βοηθησε κι εκεινος, Μεγαλο το Ονομα Του.
Λες?

εξοχα!

rain είπε...

Γλυκιά μου μια χαρά εμμονές είναι τούτες.
Μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθείς οι άνθρωποι που "βλέπουν " τόσο καλά το εγώ τους όπως εσύ..
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω..Πιστεύω πως ναι..

faraona είπε...

Rain μου
ναι φυσικα και καταλαβαινω τι θελεις να πεις.
Αυτο το "ΒΛΕΠΩ"τρομαζει μερικες φορες ακομη κι εμενα την ιδια.Κυριως εμενα...
Αλλα και με προκαλει σε μονιμη βαση...
φιλια

. είπε...

Με κάλυψε η βροχούλα σε αυτό που ήθελα να πω.

'Οποιος μπορεί να "αναγνωρίσει" τον εαυτό του τότε μόνο μπορεί να θεωρηθεί άτομο ώριμο.

Καλή σου νύχτα γλυκειά Φαραώνα.

faraona είπε...

Ανασαιμια μου
Η τουλαχιστον ενα μεγαλο κομματι του ,θα ελεγα εγω...

φιλια και καλο ξημερωμα

mareld είπε...

Άκου ψυχή μου!!!

Ο Λόρδος Μπάυρον συνήθιζε να πίνει ένα ποτήρι νερό κάθε απόγεμα η ώρα έξι ακριβώς. Ο Λένιν εννοούσε να βρίσκει τους κοντυλοφόρους του εκεί που τους είχε αφήσει με την ίδια σειρά. Ο Πούσκιν ευθύς που τελείωνε το γράψιμο ξανάβαζε τα βιβλία στην προκαθορισμένη τους θέση κι απαγόρευε να τ΄αγγίξουν.
Οι μεγάλοι μας ρομαντικοί κι επαναστάτες, όπως βλέπουμε, είχανε κι εκείνοι τις μικρές τους συνήθειες, τη δική τους αντίληψη για την τάξη.
Σε χάρηκα!!!
Σε πολλά μοιάζουμε..
Κυρίως.."Εμμονη με τις αντικες .Εχω κολλημα με ολα τα παλια πραγματα ,απο εργαλεια ,μεχρι δαχτυληθρες.Απο επιπλα μεχρι ρουχα.Συμπαθω μονον το στυλ μινιμαλ στα μοντερνα πραγματα".

Είσαι άνθρωπος γλύκα!!!

Κάπως είμαι καλύτερα..πάω κι έρχομαι στον άλλο κόσμο..

faraona είπε...

Mareld μου
δεν αμφιβαλω καθολου για το οτι οι πολυ ισχυρες προσωπικοτητες εχουν τετοιες εμμονες.
Απλα τις δικες μου βαρεθηκα και θελω να αλλαξω.
Πυ δεν νομιζω να το κανω κι ευκολα δηλαδη.Αλλα μ αρεσει πολυ να πειραματιζομαι με τον εαυτο μου και να τον προκαλω.


Ευχομαι να περασουν λιγο εστω οι πονοι σου.
φιλια.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Φαραώνα
Καλές ή κακές οι εμμονές σου δεν είμαι αρμόδια να τις κρίνω. Εχω να ρωτήσω κάτι. Αν γινόταν ένα μπάμ, το μαγικό ραβδί της νεράιδας σε μετέφερε σε ένα φωτεινό μέρος με έντονο χρώμα και ψίχουλα στον πάγκο σου, χάντρες και κλωστές πεταμένες σε μιά γωνιά στο εργαστήριο σου και το λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ απλήρωτο, θα σε αγαπούσαν λιγώτερο;
Πιστεύω ότι περνάς κρίση μέσης ηλικίας. Τι δεν θέλεις να είσαι το έχεις καταλάβει αλλά σε φοβίζει το τι θα μπορούσες να γίνεις.
Επίτρεψέ μου να σου δώσω, λόγω ηλικίας θα μπορούσες να είσαι κόρη μου, μία συμβουλή.
Μη τη πολυταχτοποιείς τη ζωή σου, χαλάρωσε λίγο και ρίχτο έξω. Με όποιο τρόπο σου αρέσει καλύτερα.
Σε φιλώ και στα δύο μαγουλάκια
Λ

faraona είπε...

Θεια Λενα
σε υπερ ευχαριστω για την στοργη και τις συμβουλες.
Θα το ριξω εξω που θα παει καπνος!!
Οχι παιζουμε!

Talisker είπε...

επειδη τρεχω ..το τσεκαρω αυτο να το δω μετα!!:)

faraona είπε...

Talisker

μην τρεχεις...αχ θα μου σκονταψεις στη μπουχαραααα...!
Καλα ...μετα...οταν...μπορεις.
Ελα σιγα σιγα και μην τσαλακωσεις τα κροσια...

Επαφές

του Nickie Zimov ενας νεαρός εξαιρετικά αισθησιακός καλλιτέχνης.

του Nickie Zimov ενας νεαρός εξαιρετικά αισθησιακός καλλιτέχνης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις